Meikkejä on ollut kautta vuosituhansien, naiset ovat aina halunneet kaunistaa itseään ja korostaa parhaita puoliaan, ja peittää kenties niitä huonompia. Nykyään meikkien valikoima on loputon ja on melkoinen viidakko selvittää, mitä kaikkea sieltä itse tarvitsee ja haluaa, ihokin kun voi reagoida eri tavoin eri tuotteisiin. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovikaan toiselle joten vain kokeilemalla löytää itselleen sopivan tuotteen.

Silmämeikki

Silmämeikki on yleensä kaikkein tärkein naiselle ja sillä saa kummasti piristystä katseeseen ja ulkomuotoon. Silmämeikki kannattaa aloittaa silmämeikin pohjustuksella, jotta huolella tehty ehostus ei heti alussa jo karkaa juonteisiin. Pohjustus taputellaan iholle kevyesti ja ohuena kerroksella ja tämän päälle voi ryhtyä laittamaan luomiväriä. Luomivärejä löytyy kaikenlaisia kimaltavista mattapintaisiin ja kaikissa sateenkaaren väreissä. Helpoimmin silmämeikin saa aloittelija tehtyä mattapintaisilla ja luonnollisen värisillä luomiväreillä. Niitä voi käyttää joko yhdessä tai erikseen, tehdä varjostuksia ja muotoiluja tai sitten vain sipaista yhtä väriä syventämään katsetta.

Luomivärin jälkeen on vuoro rajauskynälle. Rajaukset voivat olla joko ohuet tai paksummat, kunnon siipirajaukset tai luonnolliset ripsien tyvessä olevat. Rajauksen voi tehdä joko kajalmaisella kynällä tai nestemäisellä rajaustussilla, onpa nykyään markkinoilla myös geelimäisiä tuotteita rajauksen tekoon. Rajauskynien värivalikoima on laaja, luonnollisista sävyistä kirkkaisiin sinisiin ja vihreisiin, glitterillä tai ilman.

Ripsiväri saa katseen säihkymään. Ripsivärejä on luonnolliseen lopputulokseen tai sitten dramaattisempaan lopputulokseen ja eri käyttötarkoituksiin voi käyttää eri ripsivärejä. Mikäli ei halua katseestaan raskasta, ei kannata käyttää ripsiväriä alaripsiin kuin korkeintaan sipaisu.

Kulmat viimeistelevät silmämeikin. Mikäli ei tarvetta ole niitä värillä syventää, kannattaa ne kuitenkin harjata kulmageelin avulla aloilleen. Mikäli kulmat ovat vaaleat, voi niiden väriä syventää ja muotoa parantaa joko kulmakynällä tai puuterimaisen kulmavärin avulla.

Pohjameikki

Pohjameikki on kaiken perusta. Riippuu henkilöstä ja tilanteesta, minkälaiseen pohjameikkiin päätyy; tarvitseeko kevyempää vai paksumpaa peittoa, haluaako syventää omaa väriä vai vaalentaa sitä, onko iho kuiva vai peräti rasvainen. Nykyään suosittuja ovat myös erilaiset mineraalimeikkipohjat, jotka ovat irtopuuterin kaltaisia mutta sulavat kasvoilla muodostaen kauniin viimeistellyn lopputuloksen.

Meikkivoiteita on lukemattomia erilaisia, on mattaa ja kuultavaa, ohutta nestettä ja paksumpaa lähes tahnamaista meikkivoidetta. Kannattaa valita omalle ihotyypille sopivin tuote, kuivaihoinen ei välttämättä tunne mukavaksi mattaista tai pitkäkestoista meikkivoidetta ja kevyt meikkivoide taas ei ehkä riitä peittämään ihon virheitä, mikäli niitä on esimerkiksi aknen jäljiltä.

Halutessaan meikkivoiteen voi vielä kiinnittää iholle irtopuuterilla, näin varmistetaan, ettei se päivän aikana ajaudu juonteisiin tai lähde muutoin liikkeelle. Puuteri kannattaa levittää suurella siveltimellä kevyesti, jottei lopputulos ole paksun naamarin kaltainen.

Huulimeikki

Huulet voi huolitella joko vain kevyesti huulikiillolla tai huulirasvalla tai sitten tehdä taidokkaan huulimeikin. Mikäli aikoo huulimeikkiin käyttää huulipunaa, on huulet ensin syytä rajata, jotta puna pysyy huulilla siistinä eikä lähde valumaan juonteisiin. Huulikynällä parannellaan myös tarvittaessa huulten muotoa. Huulikynän jälkeen on aika tarttua haluamansa sävyiseen huulipunaan. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun käyttää huulipunan levitykseen sivellintä. Huulipunaa kannattaa levittää mieluummin muutama ohut kerros kuin yksi paksu kerros ja kiinnittää puna paikoilleen kevyellä irtopuuterikerroksella.

Korostukset

Kasvoja voi halutessaan korostaa tai varjostaa, jolloin niihin tulee enemmän muotoja, erityisesti jos tiedossa on valokuvien ottoa. Erilaisia korostusvärejä on useita, niitä on niin nestemäisiä, puikosta levitettäviä kuin puuterimaisiakin, vähäisestä hohdosta runsaaseen kiiltoon ja jopa glitteriin. Korostusväriä levitetään kevyesti meikin päälle, esimerkiksi poskipäitä ja nenänkaarta sekä huulten yläkaarta korostamaan, kohtiin, joihin valo luonnollisestikin osuisi.