Shoppailu on helpottunut nettikauppojen ja netissä tilaamisen myötä. Shoppailla voi nykyään mistä vain – vaikka kotisohvalta! Netissä ostaminen sujuu helposti pankki- tai luottokortin, nettipankin tai virtuaalilompakon kautta (esimerkiksi Paypal tai Skrill). Nettikaupoista voi ostaa pitkälti mitä vain, pienemmät tilaukset saa kotiovelle asti.

Vaatteiden, asusteiden, meikkien ja ihonhoitotuotteiden ostaminen nettikaupoista on erittäin yleistä erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Netissä shoppailu on helppoa – valtava tarjonta on esillä ja selattavissa ilman etsimistä ja kaupoissa ravaamista. Netissä voi myös löytää hyviä diilejä, alennuksia ja kampanjoita, joita mainostetaan eri sivuilla näkyvästi.

Meikki- ja kauneustuotteiden laaja valikoima verkkokaupoissa

Meikki- ja kauneustuotteita on valtavan suuri valikoima. Verkkokauppojen ja netissä ostamisen yleistyttyä valikoima on sen kuin kasvanut. Meikkejä ja kauneudenhoitotuotteita löytyy kaikkiin tarkoituksiin. Valikoima on niin laaja, että on vaikea päättää mistä ostaa ja mitä.

Jos ei ole löytänyt vielä itselleen mieluisaa ja luotettavaa verkkokauppaa, kannattaa tehdä vähän tausta työtä. Houkuttelevan halvat hinnat saattavat johtaa ostajan epämääräisiin kauppoihin, joissa korttitiedot eivät ole turvassa tai joista tilattuaan venyvät toimitukset epätoivoisen pitkiksi. Uuden nettishoppailijan kannattaa googletella ja lukea suosituksia. Monilla foorumeilla keskustellaan parhaista paikoista netissä ostaa meikkejä. Foorumeilta löytyy myös suosituksia eri meikkibrändeihin. Toisaalta myös itse verkkokaupoissa, ainakin niissä paremmissa, on usein kommenttikenttä käyttäjille ja mahdollisuus tuotteiden arvosteluun, jotka toiset käyttäjät pääsevät lukemaan.

Meikkien ja kauneustuotteiden ostajien kannattaa aina hinnan lisäksi pitää mielessä tuotteiden turvallisuus ja toisaalta myös eettisyys. Monia meikkibrändejä, joita erityisesti Aasian verkkokaupoista saa todella hyvään hintaan, on testattu eläinkokein. Näitä menetelmiä eivät useat kuluttajat halua tukea. Tuntemattomien meikki- ja kauneustuotteiden kohdalla kannattaa aina lukea tuotteista lisätietoja ja selvittää onko niiden käyttö riskitöntä. Välillä ulkomaisissa verkkokaupoissa on haastavaa lukea lisätietoa ja vakuuttua kaupan turvallisuudesta, sillä tekstit eivät välttämättä ole englanniksi tai ne on käännetty huonosti.

Suomalaiset verkkokaupat

Suomalaiset verkkokaupat ovat pääsääntöisesti varsin turvallisia, koska Suomessa markkinoita säädellään tarkasti. Verkkokaupoista tulee löytyä tilausehdot ja yrityksen tiedot. Suomalaisissa verkkokaupoissa on yleensä mahdollisuus suorittaa maksu verkkopankin kautta. Tämä on yleisesti turvallisena tunnettu maksukeino.

Suomalaisissa verkkokaupoissa myydään lähes kaikenmaalaisia meikkibrändejä – isoja tunnettuja nimiä ja niitä pienempiäkin. Suomessa on myös kasvava valikoiva luontaistuotteita ja niin kutsuttuja eettisiä meikkejä. Vaikka Suomen verkkokaupoissa hinnat eivät ole maailman mittakaavassa edullisimmasta päästä kannattaa muistaa, että postituskulut Suomen sisällä ovat pienemmät kuin ulkomailta tilatessa. Toisaalta Suomalaisesta verkkokaupasta voi myös olettaa tiettyä laatua, palveluntasoa ja turvallisuutta.

Meikkien verkko-ostamisen hyvät ja huonot puolet

Meikkien osto netissä on helppoa ja nopeaa. Netissä ostaminen on pääsääntöisesti turvallista, mutta poikkeusten varalta kannattaa käyttää vain tunnettuja nettikauppoja, joissa on mielellään paypal tai nettipankkimaksumahdollisuus.

Netissä meikkejä osattaessa haasteena voi olla oikean sävyn löytäminen, sillä sävyt saattavat näyttää erilaisilta kuvissa kuin luonnossa. Myös meikin koostumus ja laatu eivät välity koskaan kuvan kautta. Jotkut sanovatkin, että verkosta ostaminen on vähän kuin ostaisi sikaa säkissä – koskaan ei tiedä mitä tulee. Välillä ostaja pettyy, välillä saa juuri mitä tilaa ja taas välillä yllättyy positiivisesti. Tämän vuoksi kannattaa lukea muiden ostajien kokemuksia kyseisestä meikistä. Omia kokemuksiaan kannattaa myös jakaa ja jättää arvosteluja nettikauppoihin ja niiden tuotteisiin muita ostajia varten.

Osa nettikaupoista antaa palauttaa käyttämättömän tuotteen ja antaa siitä rahat takaisin – tämän vuoksi kotimaisten verkkokauppojen suosiminen voi olla järkevää.