Trendit vaihtuvat muodissa ja niin myös meikkityyleissä. Yleinen suuntaus on kevyempään ja raikkaampaan sekä hyvinkin leikkimieliseen. Paksun pakkelin voikin tällä erää unohtaa, sillä suunta on yhä kevyempään perusmeikkiin, jota varioidaan sitten korostamalla vaikkapa huulia tai silmiä reilusti.

Unohda superpeittävät pohjat ja superkorostavat tuotteet

Paksuja meikkivoiteita ei enää tarvita, sillä heleys on päivän sana. Markkinoilla on paljon hoitavia kasvotuotteita, joissa on ripaus väriä. Se tasoittaa ihon omaa sävyä ja sen vaihteluita, antaen kuitenkin oman ihon kuultaa läpi. Tuloksena on raikas ja terveennäköinen iho, ja koska tämänkaltaiset tuotteet usein sisältävät aurinkosuojan, on ihosi suojattu myös palamiselta sekä UV-säteiden aiheuttamalta ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Kim Kardashianin voidaan katsoa aloittaneen vahvan contouring-trendin, jossa varjostamalla ja korostamalla tuodaan esiin kasvojen parhaimpia puolia. Tuloksena on usein kuitenkin hyvin vahvan ja luonnottoman näköinen meikki.

Aurinkopuuterit ja contouring-tuotteet voikin nyt unohtaa, sillä poskipuna on tullut takaisin. Mitään 80-luvun kaltaista sotamaalausta niillä ei kuitenkaan toteuteta, vaan raikasta poskipunan sävyä voi käyttää jälleen heleyttämään ihoa ja tuomaan hieman väriä.

Myös strobing, joka tarkoittaa korostuspuutereiden käyttämistä vaikkapa poskipäillä, saa hieman hillitympiä sävyjä. Puutereiden sijaan tarjolla on nyt voidemaisia ja nestemäisiä voidemaisia korostustuotteita, joilla ihoon saa pikkuisen lisää kiiltoa oikeaan kohtaan.

Luonnollisuutta myös huuliin

Hyvin peittävät, nestemäiset mattahuulipunat ovat olleet suurta huutoa. Niiden levittäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa ja ne usein myös kuivattavat huulia. Luonnollisuus ja hoitavuus tulevat myös huulimeikissä takaisin, ja peittävät huulipunat voikin vaihtaa läpikuultaviin huulipuniin. Myös läpikuultavia mattahuulipunia alkaa olla saatavilla ja aina voi tietenkin taputella vain pienen määrän peittävämpää huulipunaa huulille sormella.

Dramatiikkaa vastapainoksi

Kun päivämeikkiä on kevennetty ja muutettu huomattavasti hoitavammaksi, voi sen kanssa hieman halutessaan leikitellä tai panostaa dramatiikkaan ja väreihin, jotka ottavat inspiraationsa suoraan karnevaaleista.

Silmät valokeilassa

Silmiä korostetaan nyt aivan uudella tavalla, nimittäin alaripsillä. Eikä kyse ole vain muutamasta vedosta ripsiväriä alaripsissä, vaan yksittäisistä tekoripsistä alaluomen koko pituudella. Tämä look yhdistetään usein yläluomen rajaukseen, joka on korkealla yläluomen päälle, juuri kulmakaaren alla. Tämä yhdistettynä kauniiseen luomivärin väriin tekee lookista yllättävän kauniin.

Kuten aina uusien meikkitrendien kohdalla, tämänkin kanssa kannattaa leikitellä, kokeilla ja katsoa, millainen lopputulos sopii omille kasvoille.

Smokey eyes eli tumma silmämeikki on myös trendikäs, varsinkin yhdistettynä yllättävän sävyiseen luomiväriin luomen keskiosassa. Punaisen eri sävyt ovat erityisen trendikkäitä tässä yhdistelmässä. Punainen tarvitseekin ympärilleen vahvat, tummat sävyt, sillä muuten tulos voi muistuttaa klovnin kasvomaalausta. Tumman silmämeikin hengessä myös tummat rajaukset sekä ylä- että alaluomella tekevät katseesta vahvemman ja juuri tuo yllä mainittu hyvin ylös tehty yläluomen toinen rajaus sopii myös tähän tyyliin.

Värejä ja väriyhdistelmiä

Talven pimeyteen valoa tuovat erilaiset kirkkaat värit vaatteissa ja asusteissa. Värit näkyvät tällä kaudella myös meikeissä, jotka saattavat paikoin olla yhtä kirkkaita kuin vaatteiden värit, tuoden kontrastia ja leikkimieltä asuun.

Sininen luomiväri saattaa viedä ajatukset jälleen 80-luvulle, mutta kyseessä ei ole vain se turkoosi luomiväri, vaan petrolin-, koboltin, meren-, kuninkaansininen. Luomiväri vedetään vahvasti koko luomelle ja esimerkiksi valkoisen asun kanssa on erittäin näyttävä valinta.

Myös värilliset ripsivärit ovat trendikkäitä, ja nimenomaan kirkkaissa väreissä. Kirkkaat violetit, pinkit, siniset ja vihreät ripsivärit tuovat väriä talveen. Näiden kanssa kannattaa myös leikitellä ja kokeilla eri yhdistelmiä. Miltä kuulostaisi vaikkapa pinkki pusero merenvihreän ripsivärin kanssa?